Můžeme míchat produkty jednotlivých kosmetických značek?

09.04.2023 | Blog Vodvoka

 

Nakupování kosmetických produktů může být často dost vyčerpávající. Kromě široké nabídky značek v obchodech se na nás navíc ze všech stran hrnou stovky doporučení na „ten nejlepší“ kosmetický produkt. Většina značek nabízí ucelené řady výrobků, které pokryjí veškerou naši péči o pleť. 

Otázka pro dnešní článek tedy zní: Měli bychom se držet pouze jedné značky kosmetiky nebo je v pořádku kombinovat produkty od různých značek?

Největší výhodou používání výrobků od jedné kosmetické značky je to, že jsou vytvořeny přesně tak, aby spolu fungovaly co nejlépe. Můžeme mít tedy jistotu, že složky všech výrobků napříč celou řadou budou vzájemně dobře působit na naši pokožku. Při míchání produktů od různých kosmetických značek se může stát, že si složky budou vzájemně odporovat a nedosáhneme tak požadovaného výsledku. V horším případě můžeme naší pleti navíc uškodit. Nejčastější příčinou této škodlivosti je odlišné pH produktů nebo že produkty obsahují složky, které by se neměly spolu vrstvit. 

 

Matoucí můžou být také profily různých beauty blogerek, které častokrát ukazují kosmetické produkty od různých značek. Zde si musíme uvědomit, že se může jednat o placené spolupráce a instagramové příspěvky tak nemusí nutně znamenat, že blogerka daný produkt zrovna používá spolu s několika dalšími, které propaguje. Navíc je třeba počítat s tím, že nadšenec do kosmetiky není to stejné jako odborník na kosmetiku. Nechte si tedy raději poradit od skutečných odbornic ve vašem salonu. 

 

Může se ale také stát, že dostaneme kosmetický produkt jako dárek nebo třeba rády zkoušíme různé novinky. Míchání produktů od různých kosmetických značek nemusí být v zásadě špatně. Nicméně vyžaduje mnohem větší obezřetnost, a hlavně znalost jednotlivých složek produktu a toho, jak spolu působí. 

 

 Pravděpodobně nejsložitější látkou na kombinování je derivát vitaminu A zvaný retinol. Řešením ale určitě není vyhledávat produkty, které retinol neobsahují. Retinol má totiž na naši pleť hned několik příznivých účinků. Tato látka dokáže například redukovat jemné vrásky, bojuje proti akné a zlepšuje nerovnoměrný tón pleti, její pigmentaci i texturu. Pleť je tedy díky retinolu znatelně jasnější, více vypnutá a čistší. Jen je nutné jej opravdu opatrně míchat s dalšími látkami. 

  

 

 

Nebudeme vám nic nalhávat, vhodné kombinování produktů jednotlivých značek není snadné. My tedy určitě doporučujeme jednotlivé značky nemíchat a raději zainvestovat do jedné řady od kvalitní kosmetické značky. 

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno